От ГЕРБ настояват храмовете, манастирите и религиозните домове да минат

...
От ГЕРБ настояват храмовете, манастирите и религиозните домове да минат
Коментари Харесай

ГЕРБ не иска мракът да влезе в храмовете и манастирите

От ГЕРБ упорстват храмовете, манастирите и религиозните домове да минат на контролирания пазар на битовите консуматори за цената на тока. Последната сметка на Рилския манастир за цената на тока е 25 000 лв., а на манастира " Кабиле " край Ямбол е 6000 лева ., сподели Дани Каназирева на трибунка на ГЕРБ в Народното събрание.

" Борисов не затвори храмовете и в най-тежката коронавирус рецесия, а в този момент новото ръководещо болшинство ще ги затвори по различен метод - като не могат да си платят сметките за електрическа енергия ", посочи Каназирева.

Тя посочи, че на съвещание на партията, дружно с някогашния министър председател и сегашен водач на ГЕРБ Бойко Борисов били прегледани позициите по дневния ред на страната, само че била наранена друга значима тематика за страната - цената на електрическата енергия, която заплащат всички молитвени домове, храмове и манастири. Политика в тази тенденция и съответни решения няма, уточни тя.

По думите ѝ държавното управление на Борисов не позволи храмовете и молитвените домове да бъдат затворени, а в този момент са изправени пред риск да затворят, тъй като нямат доходи и са извънредно незадоволителни големите сметки да бъдат покрити.

" Улиците тънат в мрак и мракът не би трябвало да влезе в молитвените домове , храмове и манастири. Това демонстрира отношение към всички, без да се дели религията ". безапелационна бе тя.

От своя страна депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков добави, че е импортирано предложение в изменение на Закона за енергетиката, съгласно което всички молитвени домове, храмове и манастири без значение от това каква вяра изповядват, да бъдат приравнени с битовите консуматори. Мнозинството го отхвърли, а на следващия ден същото предложение ще влезе в пленарна зала.

До на следващия ден всички политически сили би трябвало да премислят, тъй като това гласоподаване е ценностно и не е политическо, акцентира депутатът от ГЕРБ. Всички политически сили считат ли, че вероизповеданията са част от демократичния преход, считат ли че вярата има значение и считат ли че религиозната приемливост има значение в българското общество, запита Чолаков, който чака да разбере на следващия ден кой какви полезности изповядва.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР