От ГЕРБ на срещата присъставха Томислав Дончев, председателят на групата

...
От ГЕРБ на срещата присъставха Томислав Дончев, председателят на групата
Коментари Харесай

ГЕРБ с ултиматум: ПП-ДБ да представи до неделя премиер и министри

От ГЕРБ на срещата присъставха Томислав Дончев, ръководителят на групата Десислава Атанасова и депутати, измежду които Десислава Танева, Теменужка Петкова, Костадин Ангелов. От ПП-ДБ участва единствено съпредседателят на ПГ на обединението Николай Денков, който заяви, че обединението не е имала подготвеност за диалога.

Десислава Атанасова изясни, че са прецизирали до края на утрешния ден да се изготви управническата стратегия по секторни политики на кабинет с обща споделена отговорност. Двете обединения желаят и диалог с финансовия министър за бюджета. До петък контрактуваната стратегия би трябвало да бъде показана на управленията на партиите.

През уикенда пък ПП-ДБ би трябвало да огласят пред ГЕРБ проектосъстав на Министерски съвет. " Ако това не стане, за нас ще е ясно, че не се подхожда съществено към съставянето на общо ръководство ", акцентира Атанасова. Тя изрази неодобрение, че Асен Василев й е заречен да участва на диалога, само че не е спазил думата си.

" Ще извървим търпеливо целия развой. Не е елементарно да вървим към общо болшинство и общо държавно управление. Подхождаме с цялата съвестност на обстановката. Когато се приказва за ръководство, това не е детска игра ", скастри изчезналите водачи на Политическа партия и Демократична България шефката на депутатите от ГЕРБ.

Ако няма показан състав на кабинет през уикенда, ГЕРБ ще отидат на диалог с другите партии. Не се изключва и кабинет на малцинството. Съставът на Министерски съвет обаче трябвало да отразява това, че партията на Бойко Борисов е победител на изборите.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР