От фондация Антикорупционен фонд поискаха създаване на парламентарна комисия за

...
От фондация Антикорупционен фонд поискаха създаване на парламентарна комисия за
Коментари Харесай

Антикорупционният фонд настоява парламентарна комисия да провери дейността на Нотариуса

От фондация „ Антикорупционен фонд ” желаеха основаване на парламентарна комисия за инспекция на обстоятелствата и събитията към активността на групата на Мартин Божанов - Нотариуса.

„ През последните няколко дни бяха изнесени следващи данни и обстоятелства за проведени групи за въздействие в правораздаването, свързани с активността на Мартин Божанов с прякор Нотариуса. От изнесеното става явно, че подозренията за чадър над активността му от страна на институции са повече от основателни и имат потребност от изцяло и детайлно изясняване ”, се споделя в писмо, адресирано до ръководителя на Народното събрание Росен Желязков и ръководителите на парламентарните групи.

„ Като гражданска организация с опит в региона на антикорупционните следствия и мониторинг на работата на антикорупционните институции виждаме риск от следващото неприемливо занемаряване на казуса посредством официално, незадълбочено и изборно следствие от лица, които евентуално са забъркани косвено или непосредствено в тези схеми на въздействие ”, се споделя още в писмото.

От АКФ считат за „ неотложно ” образуването на парламентарна комисия за инспекция на обстоятелствата и събитията към активността на групата на Нотариуса. „ Една такава комисия, в случай че бъде ръководена обективно и умело, може да способства доста за осветление на нерегламентирано въздействие в правосъдната система. Както и да предотврати прикриването на следващите закононарушения против правораздаването и да има възстановителен резултат върху цялата система ”, се споделя още в писмото.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР