От Фейсбук профила на Валентин НиколовТАКА ДА УТОЧНИМ КАКВО Е

...
От Фейсбук профила на Валентин НиколовТАКА ДА УТОЧНИМ КАКВО Е
Коментари Харесай

Валентин Николов уточни какво всъщност е договорил Асен Василев в Брюксел

От Facebook профила на Валентин Николов

ТАКА ДА УТОЧНИМ КАКВО Е ДОГОВОРИЛ АСЕН ВАСИЛЕВ В БРЮКСЕЛ:

1. ТОВА Е ПИЛОТЕН ПРОЕКТ

2. ТОВА НЕ Е ХЪБ

3. ТОВА Е РАБОТНА ГРУПА ЗА АНАЛИЗ И ПРЕДЛОЖЕНИЯ И Е ЧАСТ ОТ ПЛАТФОРМА

ЕТО ПРЕВОДА НА СЪОБЩЕНИЕТО НА БРЮКСЕЛ:

След вчерашното известие на Газпром за спиране на доставките на газ за България, българският вицепремиер Асен Василев организира поредност от срещи в Комисията.

В резултат на днешните срещи Европейската комисия и България се договориха да основат в София първа районна работна група, като част от Платформата за закупуване на сила на Европейски Съюз. Този пилотен план ще прегледа потребностите от газ и електрическа енергия, цените и потоците, както и инфраструктурните аспекти.

Регионалната работна група ще се концентрира върху идната година и ще даде характерен районен опит и ноу-хау за създаване и използване на проекта за деяние REPowerEU за понижаване на зависимостта от съветските изкопаеми горива, запълване на складове преди идната зима и в допълнение ускорение на декарбонизацията на енергийния бранш. Той ще поддържа и координира осъществяването на взаимните проекти за подготвеност в района, в това число интернационалните покупки, предпазване и междусистемни връзки – като по този метод ще способства за сигурността на доставките в България, района, енергийната общественост и отвън нея.

България ще доближи до прилежащите си страни в тази работна група и ще провежда първата министерска среща на 5 май.

Работата на работната група ще се основава по-специално на подготовката на Европейската комисия за редица сюжети за енергийни спирания, в тясна съгласуваност и взаимност с държавите-членки и интернационалните сътрудници. Той ще показа проекта REPowerEU идващия месец.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР