От Фейсбук профила на Цветанка АндрееваТова което според мен е

...
От Фейсбук профила на Цветанка АндрееваТова което според мен е
Коментари Харесай

Лидерите на „Промяната“ използват жаргонно-бруталистичен език

От Facebook профила на Цветанка Андреева

Това което съгласно мен е удивително в съвещанието на националния съвет на Политическа партия е най-много езикът и неналичието на всевъзможен политически инстинкт.

Езикът който употребяват водачите на Промяната не е политически, а жаргонно-бруталистичен.

Очаквах да чувам типични политически речи. Скучни по същина, само че прочувствени по звучене. Чух противоположното – изчистена от всякаква политическа страст, оперативна среща на управлението на огромна корпорация с шефовете на отдели.

Учудващо  е по какъв начин нямат и за няколко години тези персони не са развили лидерски политически рефлекси. Първенците на Политическа партия не стимулират хората си, не обличат тезите си в политически причини а приказват на брутално равнище. Все отново това не е персонален диалог, а е партийно заседание на директорски орган.

В политиката даже когато приказваш пред своите си хора, дори най- към този момент когато убеждаваш най-близките си би трябвало да си изключително въодушевяващ. Защото би трябвало да ги мотивираш за дейности първо на ценностно равнище. Поведението ти би трябвало да е на водач.

Василев и Петков, пък и Денков не са безапелационни, посредством изложение на идеологически стимулирани цели. Те разказват идните процеси като брутални покупко-продажби или безскрупулно потребление на властта.

Те не могат даже европейската политика да опишат като смисъл и връзки сред съдружници. Представят я като диалог със съседката от първия етаж – жанр Урсула кАза.

 Толкова са неспособни  да придадат престиж на думите си, на институциите, на политиците с които ще работят, че звучат като момчета от квартална тайфа. Принизявайки изрече си те принизяват себе си, делата си, упоритостите си. Обезценяват идеята си, съидейниците си и политическата  еднаквост на към момента младата им партия.

Така може да приказват търговци между тях, само че не и политически водачи пред органите си.

Ако говореха на езика на идеологията, нито едно изказване нямаше да звучи толкоз скандално!

Но думите им са лишени от политическа тежест.

 У тези хора липсва инстинкт за политическо водачество. Те виждат света като мръсна договорка, а успеха и триумфа като плод на машинация на сътрудниците. Сделка за властта, за чиято цена всичко е разрешено.



 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР