От Фейсбук профила на журналиста Стефан ТашевГледам едни кабинетни експерти

...
От Фейсбук профила на журналиста Стефан ТашевГледам едни кабинетни експерти
Коментари Харесай

Около Женския пазар е гето: Всеки ден пристигат нови и нови чужденци с куфари. Кой ги води, кой ги настанява?

От Facebook профила на журналиста Стефан Ташев

Гледам едни кабинетни специалисти по Нова по тематиката с „ бежанците “ и митингите към тях. Показват таблички, графики. Де да беше толкоз елементарно и просто. Нещата обаче не са единствено черни и единствено бели. Нямало гета в София. Хайде, бе. Препоръчвам на специалистите да се разходят край Женския пазар, остарялата част на столицата, от дълго време превърната в арабско гето. През лятото на 2015 година направих серия репортажи от региона. В тях със фотоси показахме по какъв начин се докарват нелегани мигранти в багажници на таксита.

Близо 10 години по-късно нещата са още по-зле. Кварталът е трансфорат в гето, от което страната и общината са вдигнали ръце. Тълпи от еднообразно облечени младежи висят по през целия ден по улиците. Техни магазини, бръснарници, на които няма дума на български, само че има палестински флагове. Имат тяхна аптека, в която в случай че влезеш и поискаш нещо на български те гледат като извънземен. Мръсотията по улиците е ужасяваща.

С какъв статут са тези хора? С какво се устоят? И с какво заплащат престоя си в десетките " хостели " и " къщи за посетители " в региона? Работя в региона и знам какво приказвам. Всеки ден се вижда да идват нови и нови чужденци с куфари. Кой ги води, кой ги настанява? И, не, те не са " туристи ".

Около цялото това полулегално гето процъфтява престъпност,  наркотрафик и проституция. Това може да се види и без да си Джеймс Бонд. Районът е обитаем най-вече с възрастни хора, младите се изнасят, не им понася гетото. Нека специалистите кажат това обикновено ли е в центъра на София? Разбирам радетелите за мултикултурализма, само че въпреки всичко..


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР