От Фейсбук профила на депутата от ПП/ДБ Ивайло МирчевИзпревариха ни!

...
От Фейсбук профила на депутата от ПП/ДБ Ивайло МирчевИзпревариха ни!
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Ако с нещо ще се гордеем, хайде да не е с височината на един компенсаторен пилон

От Facebook профила на депутата от ПП/ДБ Ивайло Мирчев

Изпревариха ни! Имаме нов победител в надпреварата за най-големи национални комплекси - от Кремъл са вдигнали не един стълб, а цели три! И на всичкото от горната страна - с 64 метра по-дълги от нашия! Че и с три флагове, едното от тях - на Съветския съюз. Не знам, не знам… Трудно ще преживеем позора от второто място… Но ви предлагам да използваме мотива и хубаво да си помислим за няколко неща:

- Наистина ли желаеме да сме в тази тъкмо ранглиста? На страните, заявяващи достолепията си посредством грандомански жестове?

- Това ли ще ни е светлият образец за национализъм? Страната, която величае имперското си и руско минало, до момента в който си праща мъжете да умират в една ненужна, мракобесна война, родена от същите тия имперски упоритости?

Ако с нещо ще се гордеем, хайде да не е с височината на един обезщетителен стълб. Имаме прелестни писатели - един от тях неотдавна завоюва една от най-значимите международни награди. Имаме превъзходни музиканти, които оставят диря от години по сцените в Европа и по света. Имаме художници, актьори, учени, създаващи хубост и смисъл, способни да трансформират мнението на света за България. А също и мнението на българите за България, което ми се коства много по-важно. Българският дух от дълго време се извисява доста над равнището, което би стигнал какъв да е стълб. Трябва единствено да се огледаме. Той е в хората и не ни би трябвало стълб, с цел да го забележим.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР