От ЕК ще получим близо 13 млрд. евро. Малко над

...
От ЕК ще получим близо 13 млрд. евро. Малко над
Коментари Харесай

Евромилиардите за България се удвояват!

" От Европейска комисия ще получим близо 13 милиарда евро. Малко над 9 милиарда ще са безплатно финансиране. Останалите ще са под формата на заем, в случай че България има потребност тегли този заем. Това съобщи сензационно вицепремиерът Томислав Дончев

В същото време болшинството от българите са разбрали, че цената на газа е паднала с 40% след доста тежки договаряния с " Газпром " и се питат за какво парното ще поевтинее единствено с 14%.

Трябва да знаем, че цената на парното не е единствено газ. Не желая да си разрешавам да разясня работата на КЕВР. Най-добре поканете техен представител, който да изясни.

Премиерът беше задължен да реагира. В думите му за промяна на управлението на КЕВР няма нищо чудно. Мандатът на това ръковдство е изминал и е почнала процедура за избор на ново управление.

Това съобщи в предаването " Лице в лице " по bTV вицепремиерът Томислав Дончев по мотив информациите, че цената на парното ще се усилва.

Той също по този начин изрече мнение и за намаляването на Данък добавена стойност. " Представителите на ресторантьорския бизнес бяха почтени и споделиха, че желаят понижаване на Данък добавена стойност, с цел да спасят бизнеса си, а не с цел да понижат цените на храните и напитките в заведенията си.

Редуцираната ставка на Данък добавена стойност бе предложение на самите ресторантьори, а не на държавното управление.

Няма нищо неприятно в спор за пренастройване на данъчната система, само че в този момент ще има предпочитание от всички сектори за понижаване на Данък добавена стойност.

Засега този фонд на Европейска комисия е единствено предложение, само че аз съм уверен, че то ще бъде признато.Държавата дава живи пари. Погледнете мярката 60/40. Там са планувани над 1,5 милиарда лв. до края на годината. Това са директни заплащания, които избавят работни места ", безапелационен бе Дончев.

Как ще се разпределят тези пари ще вземат решение Европейска комисия и българското държавно управление. Европа желае проектът за възобновяване да върви ръка за ръка с проект за цифровизация и въвеждане на зелени политики.

Това предложение на Европейска комисия е неповторимо и парите за България съвсем се удвояват. Ако си изиграем вярно картите, съм сигурен, че стопанските системи ще се възвръщат бързо.

Тези пари не са единствено за подкрепяне. Това е неповторим късмет от режим на възобновяване да минем в режим на развиване. Тук изключително значима е скоростта ", разкри вицепремиерът.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР