От един от министрите на това правителство прозвуча намерението да

...
От един от министрите на това правителство прозвуча намерението да
Коментари Харесай

Манолова: Има таен план за удължаване на мандата на правителството с два месеца, колкото беше извънредното положение

От един от министрите на това държавно управление прозвуча желанието да създадат опит да удължат мандата на Народното събрание със периода на изключителното състояние – два месеца измежду март следващата година. Това е техен скришен проект, само че този министър се изпусна да каже, че е редно, като има изключително състояние, той да е министър още два месеца и Народното събрание да работи още два месеца след март. До последно ще се пробват да държат властта със зъби и нокти.

Това съобщи ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова пред медиите във Велико Търново.

Моделът Борисов е привършен и към този момент е нездравословен за българското общество. Той сподели своята неплатежоспособност, в това число с последните кавги. Властта от дълго време емигрира от хората и нейният дневен ред е друг от проблемите на елементарните жители, сподели Манолова. Няма мярка, която да е сработила, а държавното управление с тази политика убива дребния бизнес и стопанската система. През есента това ще докара до гладни протести и банкрути, безапелационна бе Манолова.

Тя предвижда, че през есента обстановката в страната ще стане спешна, в случай че не се вземат ограничения, а новата политическа мощ ще бъде гневът на жителите.
Има и друга заплаха - ще се опитат да отстранен машинното гласоподаване. Ще създадем самодейност за сливане на напъните на всички противница на този модел за опазване на честността на изборите, добави тя.

Вероятната причина за проекта на ГЕРБ за удължение на мандата е усвояването на европейските средства, само че нашият отговор на това е „ проверка “. Ще има проверка на всяко евро и къде тъкмо са отишли парите, оповестени като помощ към жителите и бизнеса. Ако си мислят, че ще заметат доклада за парите, да им кажа, че няма по какъв начин да стане. Борисов да спре да харчи за приятелския си кръг, безапелационна бе Манолова.

Като образец за проверка на харченето на обществен запас тя уточни държавното сдружение „ Монтажи “, което е получило през 2018 година 500 млн. лева посредством Държавната консолидационна компания (ДКК) за ремонт на над 400 язовира в страната. Язовирите единствено в област Велико Търново са 161, от които 25 са за ремонт, а 8 са за незабавни поправки. За нито един от тях не е изхарчена една стотинка за поправки, сподели Манолова и уточни, че се замитат следите на тези 500 млн. лева, в това число след решението на съда, че ДКК не е длъжна да дава информация за този половин милиард лв. обществени пари, които е получила, само че ремонтите не са даже стартирани към този момент две години.

Ще ги търсим и ще ги гоним до дупка, сподели тя и уточни, че по същия метод държавното управление действа с 1 милиарда лева за Държавния ВиК-холдинг, държавните бензиностанции и концепциите за санирането на частни жилища от шепа доближени до властта компании за към 1,6 милиарда лева

Председателят на „ Изправи се.БГ “ добави, че сега едвам 5% от работещите хора са получили някаква поддръжка от държавното управление и акцентира, че 60/40, еднократната помощ 375 лева за родители в неплатен отпуск, грантовете от 3 до 10 хиляди лева и безлихвените заеми от 1500 лева до 4500 лева не доближават нито до дребния и междинния бизнес, нито до елементарните хора.

На 23 май под прозорците на Министерския съвет попитахме къде са парите, а по-късно и Еврокомисията разгласи, че е предоставила на България 1,5 милиарда лева Къде са те? Ние видяхме единствено, че държавното управление купува калцуни, струващи по 5 ст. в аптеките, за над 10,20 лева чифта и по тази причина казахме, че ще има проверка на всяко евро, безапелационна бе Манолова.

На въпрос дали Гражданската платформа ще стане партия и в коя част на политическия набор би била, Манолова отхвърли такава вероятност и сподели, че е време за обединяване на всички против модела „ Борисов “.

Проблемите не са леви и десни, с цел да ги решаваме в ляво или дясно. Такава борба в този момент не е настояща. Ще повторим модела от изборите в София, където всички жители – партийни и непартийни, се обединихме против метода на ръководство на Борисов. Сега огромната задача пред нас е да овластим жителите и да сменим този властнически, нечовечен модел на ръководство от Борисов с нов, с честни, млади и почтени хора, сподели Манолова.

По думите й в този момент не е време за партийно-политически разправии, тъй като обедняването на хората и икономическата обстановка в страната изискат обединяване на силите, а не нови разграничителни линии.

Според Манолова Борисов предлага на жителите лепта, а те желаят заплати и работа. Хората не желаят да живеят на обществени помощи и на Бюрото по труда, а да имат работа, опция за бизнес и препитания. Решението на „ Изправи се.БГ “ е основаване на претовареност и работни места, връщане на хората в страната, обезпечаване на работа.
Тя разгласи трите акцента в проекта „ 19 ограничения за 19 месеца контра COVID-19 “ за възобновяване на стопанската система и връщане на хората на работа.

Програмата „ Работа за всеки “, за основаване на 200 000 нови работни места за 2,5 милиарда лева Програмата „ Семейни стопанства “, която да обезпечи претовареност на 100 000 служащи за 900 млн. лева и програмата „ България е моето у дома “, с която да се основат 50 000 работни места за 200 млн. лева, с които да се поддържат дребният и фамилният бизнес, сподели Манолова.

В Търново тя прикани кмета Панов да освободи занаятчиите от „ Самоводската чаршия “ от заплащането на наеми до края на годината, с цел да могат да си поемат въздух. Хазната на Велико Търново няма да обеднее, в случай че ръководещите дадат тази помощ на бизнеса, сподели тя и прикани кметът да се вслуша в апела на занаятчиите, които по-рано денем я срещнаха с писмо, изпратено до кмета по този мотив.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР