От древни времена по целия свят е било обичайно хората

...
От древни времена по целия свят е било обичайно хората
Коментари Харесай

Защо погребват мъртвите на дълбочина от най-малко 2 метра

 От антични времена по целия свят е било всекидневно хората да се погребват на дълбочина минимум 2 метра, само че малко хора знаят за какво е по този начин. Този бит има своето начало от Англия през 1655 година, а малко по-късно той минава и в Русия, пише news-fancy.com, представени от " Труд ".

Днес по целия свят, съгласно стандарта, е признато да се погребват хората на дълбочина минимум 2 метра. Този бит бил обвързван с чумата, която бързо се популяризирала в Англия, а малко по-късно и във всички страни по света.

Всъщност този " стандарт “ е обвързван с бубонната чума, която се разпространявала бързо във Англия от 1650-те години. По това време в градове, концентрацията на болните е толкоз доста, че основава големи проблеми за държавното управление, защото труповете на инфектираните хора са лежали навръх банкетите на улицата. Наистина никой не е знаел какво би трябвало да се направи по въпроса.

След прекосяването на " черната гибел " управлението на страната взема решение, че с цел да се подсигури против разпространяването на заболяването, мъртвите би трябвало да бъдат погребвани на дълбочина минимум 2,2 м, с цел да се избегне разпространяването на вируса.

След това този стандарт се популяризирал във всички страни по света и в този момент в Русия има ГОСТ, съгласно който погребението на човек би трябвало да се извърши на най-малкото 2,5 метра.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР