От древни времена човечеството си задава въпроса за смисъла на

...
От древни времена човечеството си задава въпроса за смисъла на
Коментари Харесай

Японската легенда за червената нишка на съдбата

От антични времена човечеството си задава въпроса за смисъла на живота. Резултатът от тези  търсения са голям брой национални митове и метафизичен течения.

Японската легенда за алените влакна изяснява събитията от живота ни по подобен сантиментален и достоверен метод, че несъзнателно ни се желае да повярваме в нея.

Затворете очи и осъзнайте, че по цялото ви тяло тече кръв, която, преминавайки по безкрайните вени и кръвоносни съдове на тялото, доближава до всеки ъгъл и подарява живот. А всред безкрайните  кръвоносни пътища в нашето тяло,  има един  специфичен – от сърцето към дребния пръст. Те са свързани посредством лакътната артерия. Малкият пръст е истинският  “представител ” на сърцето, и точно това е повода в доста култури този пръст да се употребява за помирявания, обещания и подобни  дейности.

Така, съгласно японската легенда, тази връзка – сред сърцето и дребния пръст – не свършва на дребния пръст. От дребния пръст “изтича ” невидима алена нишка, която дефинитивно и крепко ни свързва с нишките на други хора, т.е., със сърцата им.

Тези, които са свързани с такива влакна,  са свързани със самата орис. На тях им е съдено да се срещнат и в световен смисъл да влияят  на живота си, без значение от времето, местата и събитията, които в този момент ги разделят. По време на живота им  тази нишка може  да се разтяга или заплита, като затруднява срещата им или разделя обвързваните посредством нея хора, само че в никакъв случай няма да се скъса.

Тази идея за живот и взаимоотношенията е породила  философията за  свързаността, която твърди, че нашата витална мощ се популяризира отвън тялото и ни сплотява с вселената и нейната сила. Червената нишка – това е метод да се разбере човешкото създание като част от цялото, като част от тази голяма Вселена.

Не случайно  от време на време се замисляме над това,  че  някои хора не  просто по този начин участват в живота ни. И ние не инцидентно се показваме в живота на другите.

Нашата нишка дефинира нашата орис, това  е наш начертан маршрут, който ни води към тези, които най-вече са ни нужни  и които имат потребност от нас, само че ние самите не осъзнаваме това през целия живот. Японците от  епохи имат вяра: нищо не е инцидентно в този нелек живот.

инфо: bg.checkonline4you.com

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР