От „Достойнството на един народ”-ДЕН настояваме Президентът да се съобрази

...
От „Достойнството на един народ”-ДЕН настояваме Президентът да се съобрази
Коментари Харесай

Зеленогорски: 16 или 23 май са разумните дати за парламентарните избори

От „ Достойнството на един народ”-ДЕН настояваме Президентът да се съобрази с продължаващата рецесия с COVID-19 и процесът по имунизация на популацията, при взимане на решение за установяване на дата за идните избори. Въпросната тежка обстановка допуска избори на най-отдалечените от сегашния миг конституционно вероятни дати, т.е. 16 или 23 май 2021 година. Пандемията наложи нов темп на живот и характерни условия при общественото другарство, което обществото би трябвало да вземе поради. Това споделят от ДЕН в писмо до медиите, което публикуваме без редакторска интервенция:

"За страдание ръководещите остават глухи за извънредно положителните оферти на „ Демократична България” за гласоподаване по пощата, за онлайн лъчение в действително време на броенето на бюлетините в секционните комисии, за концепциите на ДЕН за изчистване на изборните описи от „ мъртви души “ и основаване на професионална изборна администрация за осъществяване на изборния развой. Управляващите безусловно съзнателно отхвърлят да изпълнят изборния кодекс във връзка с електроннодистанционното гласоподаване.

Бързането на ГЕРБ и Оперативна програма, и тяхното паническо държание издават само боязън от почтени избори, извършени в рационален период и при опция за оптимално присъединяване на българските гласоподаватели, живеещи в България и отвън нея.

От „ Достойнството на един народ”-ДЕН настояваме ръководещите незабавно да одобряват нужните промени в изборния кодекс и да работят не в собствен партиен интерес, а в интерес на българската народна власт и хората, които имат конституционното право на почтен, транспарантен и оптимално безвреден за здравето им избирателен развой. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР