От днешното изявление на г-н Борисов разбирам, че отдолу върви

...
От днешното изявление на г-н Борисов разбирам, че отдолу върви
Коментари Харесай

Йотова: Изявлението на Борисов показва, че отдолу върви раздаване на постове

От днешното изказване на господин Борисов разбирам, че изпод върви разпределяне на постове.

Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова пред публицисти във връзка изявлението на водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Има необикновено високо напрежение, нажежени са пристрастеностите в самата коалиция и в самото държавно управление. За първи път през днешния ден на глас чух подобен бездънен раздор сред Министерството на превоза и Министерството на здравеопазването. Това демонстрира, че даже вътре в границите на държавното управление няма доверие един министър с различен ", сподели Йотова.

По думите ѝ изявлението на Борисов е обезпокоително.

„ От днешното изказване на господин Борисов разбирам, че изпод върви разпределяне на постове, подписване на контракти за милиарди, евентуално и на нови заеми, разпределяне на постове в основни организации и министерства, което подсказва, че те дотам нямат доверие и предпоставят работата на новия министър председател. Не считам, че ще има нови избори, тъй като желанието за повече власт, пари, систематизиране на регулатори и средства е по-силно от всичко останало ", разяснява вицепрезидентът.

По думите ѝ периодите, които президентът даде за съвещания с партиите, са безусловно рационални.

„ Най-естественото беше ръководещите партии в обединението или некоалицията, към този момент се обърках, да имат общо мнение, направено авансово и да кажат на президента належащо ни е еди какъв брой си време и по-късно може да стартират консултациите и връчването на мандатите. Диалог няма даже вътре в тяхната коалиция ", добави Илияна Йотова.

Йотова не сподели по кое време президентът ще връчи първия мандат.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР