От днес започват Петровите пости. Наречени са още „Апостолски“, защото

...
От днес започват Петровите пости. Наречени са още „Апостолски“, защото
Коментари Харесай

От днес започват Петровите пости, забравете за 3 основни храни

От през днешния ден стартират Петровите пости. Наречени са още „ Апостолски “, тъй като приключват на 29 юни, празникът на Св. Апостоли Петър и Павел.

Петровият пост е открит за подражателство на апостолите, които постели, когато се готвели за проповедническа активност, а също и поради особена респект към светите първовърховни апостоли Петър и Павел.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО прибавете този артикул в диетата си, резултатът ще е слисващ

Началото на Петровите пости се дефинира съгласно деня на Св. Петдесетница и по тази причина неговата дълготрайност е друга всяка година. Постът продължава до края на вечерното свещенодействие преди Петровден (който е постоянно на 29 юни), само че в случай че този ден се падне в сряда или петък, постният интервал се контролира съгласно с това.
Режимът на Петровия пост е омекотен – пости се от яйца, млечни артикули и месо, само че в дните разнообразни от сряда и петък, се позволява риба.

Задължителен непоколебим пост се поставя в деня преди празника, на 28 юни, само че в случай че се случи в събота или неделя, строгостта на поста се облекчава и в този ден се позволява олио и вино.

Диетолози и онколози показаха вредата от протеиновите диети

Ако 29 юни, празникът на Първовърховните апостоли, се случи в сряда или петък, се позволява риба, а в случай че 30 юни съвпадне със сряда или петък, се позволява единствено да се яде постна храна с олио и вино.

Църквата уважава на 4 юни Свети Митрофан, Патриарх Цариградски.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР