От днес започва подаването на проектни предложения по Деветата конкурсна

...
От днес започва подаването на проектни предложения по Деветата конкурсна
Коментари Харесай

Започва подаването на проектни предложения по Националния иновационен фонд


От през днешния ден стартира подаването на планови оферти по Деветата конкурсна сесия на Националния иновационен фонд. Компаниите и научните организации могат да аплайват с новаторски планове с бюджет до 500 хиляди лева Това заяви заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев по време на среща с бизнеса и научните среди в Благоевград. В нея присъединяване взеха и заместник-кмета на община Благоевград Зорница Кралева, националният представител и заместник-председател на Комисията по икономическа политика и туризъм в Народно събрание Даниела Савеклиева, регионалният шеф Бисер Михайлов, изпълнителният шеф на Изпълнителна организация за поощряване на дребните и междинни предприятия Габриела Козарева и други

„ Проведохме осведомителна акция в редица български градове, само че беше значимо тя да обхване и Благоевград – един от образователните центрове на България “, акцентира Александър Манолев. По думите му районната стопанска система демонстрира все по-добри резултати, което е доказателство, че фирмите са дейни и търсят благоприятни условия да генерират по-голям напредък. „ По данни на Национален статистически институт създаденият БВП за област Благоевград през 2016 година отбелязва растеж от 4,2% и доближава 2,5 милиарда лева Все още не разполагаме с обработените данни за 2017 година, само че упованията са ни за опазване на тренда на нарастване “, добави икономическият заместник-министър и подчертава, че това е една от дребното области в страната, в които размерът на задграничните директни вложения не означи спад в годините на рецесията и доближават близо 1 милиарда лева

По актуалната сесия наличният финансов запас е 5 млн. лева, стана ясно по време на събитието. „ Основен приоритет за нашия екип бе да създадем цялостен обзор на методологията, по която са се провеждали предходните сесии и да създадем всичко по силите си да ги подобрим “, сподели още Александър Манолев. Той се ангажира и да продължи процеса по тяхното възстановяване в бъдещи сесии и изрази вярата, че резултатите, които се реализиран по актуалната ще са мощен мотив за увеличение на бюджета на НИФ. „ Защото повече нововъведения значи и по-голям напредък за българската стопанска система “, подчертава зам.-министър Манолев.

Зам.-председателят на икономическата комисия в Народно събрание Даниела Савеклиева подчертава на положителното съдействие, което има с Министерството на стопанската система и на значимостта от насочването на повече иницативи към районната стопанска система. От своя страна регионалният шеф на Благоевград Бисер Михайлов се ангажира да взе участие в връзката сред бизнеса от региона и организацията и акцентира, че в района има доста компании и организации, които имат интерес към сходни начинания.

“Агенцията за дребни и междинни предприятия няма да спре да проучва и усъвършенства разпоредбите по работата на НИФ, макар множеството усъвършенствания в Девета сесия на Фонда”, акцентира Габриела Козарева по време на събитието.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР