От днес във Виена желаещите да получат ваксина срещу COVID-19

...
От днес във Виена желаещите да получат ваксина срещу COVID-19
Коментари Харесай

От днес във Виена: Желаещите да се ваксинират срещу COVID-19 няма да се регистрират предварително

От през днешния ден във Виена искащите да получат ваксина против COVID-19 не е нужно да се записват авансово. Акцията ще продължи една седмица, оповестиха здравните управляващи.
Досега този развой беше строго следен по възрастови рискови и професионални групи и по предприятия и ставаше единствено с предварителна регистрация в електронен указател, без хората да имат право на избор на ваксина. Новата акция има за цел всички, които желаят да създадат това непринудено, да отидат на оповестените пунктове.
Пред пунктовете се извиват дълги опашки от искащи да се имунизират, означават редица австрийски медии. Те приказват безусловно за щурмуване на пунктовете, като по алеите на огромния парк пред кметството на столицата се вият необятни опашки от хора на всякаква възраст. Поради огромния интерес работното време на имунизационните центрове, което в този момент е 12 часа на ден, евентуално ще бъде удължено.
Всички над 18 години ще бъдат имунизирани с препарата на Johnson & Johnson. За по-младите е избрана имунизацията на друга американска компания Pfizer.
Очевидно разяснителната акция на държавното управление, която включва рекламни клипове, брошури и постоянни изказвания на политици и експерти, аргументиращи в масмедиите изгодата и нуждата от имунизиране, както и възприятието за солидарна отговорност измежду популацията, дават резултат. Освен това пораства броят на австрийските организации и компании, които не назначават неимунизирани нови чиновници или изискват всички техни сътрудници да са с имунизационна отбрана против вируса.
Известен стана казусът с изключването на известната австрийска актриса Eва Херциг от фотосите на сериал, защото отказала да се имунизира, и сюжетът беше изменен.
До този миг 4 820 911 души или 61.24 % от популацията на Австрия са получили най-малко по една доза ваксина, от тях 3 272 220 индивида или 41.57 % към този момент са с цялостна имунизационна отбрана. Жителите на страната над 12 години са 7 901 417. *Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР