От днес във Великобритания започва голям експеримент, който предвижда работната

...
От днес във Великобритания започва голям експеримент, който предвижда работната
Коментари Харесай

Четиридневна работна седмица във Великобритания

От през днешния ден във Англия стартира огромен опит, който планува работната седмица да бъде понижена от 5 на 4 дни без да пострада продуктивността и да се понижат заплатите. Причината - мнозина желаят да продължат да работят от у дома.

Проучването ще обхване към 3000 души в 60 компании от разнообразни браншове. 23% от англичаните са подготвени да изоставен добре платената си работа, в случай че бъдат принудени да се върнат на място на работа. В шестмесечния опит вземат участие пивоварна, магазин за риба, както и ботаническото кралско сдружение.

Очаква се да се даде законодателно право работодателите да влизат в сделки със чиновниците си за работното време.

Според HR експерта Мария Стоева се приказва от ден на ден по какъв начин салдото сред персоналния живот и работата да бъде реализиран. "Ако 4-дневната работна седмица е с по-дълги работни дни, може резултатът да е отрицателен ", предизвести тя. И добави, че и у нас има интерес към понижената работна седмица.

"Ритейл фирмите съществено обмислят този вид. Там обаче ще е съвсем невероятно поради особеното работно време на чиновниците ", акцентира Стоева.

От своя страна нейната колежка Елица Панева изясни, че огромно успокоение е дало постъпателното работно време, въведено в IT компаниите. "Ако 4-дневната работна седмица се вкара за администрацията, а за производството не, ще има неодобрение. Не за всички браншове е използвано ", означи тя.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР