От днес във Франция влиза в сила задължителната ваксинация на

...
От днес във Франция влиза в сила задължителната ваксинация на
Коментари Харесай

От днес здравните работници във Франция трябва да са ваксинирани

От през днешния ден във Франция влиза в действие наложителната имунизация на хората, работещи в опазването на здравето. Мярката визира близо 2 милиона и 700 хиляди души. Санкциите за несъблюдение са строги.

Френските медици, пожарникари, домашни служащи,персонал в домове за възрастни хора и някои жандармеристи би трябвало от през днешния ден да показват цялостна имунизационна скица или доказателство за получена първа доза, с цел да упражняват специалността си.

Изискването беше признато от Народното събрание и важи и за медици на свободна процедура. Не всички са съгласни.

" Реших да не се имунизирам. Не виждам с какво имунизациите оказват помощ, като слушам за някои научни проучвания ", споделя Еманюел Малиновски, който работи в дом за възрастни хора.

Тези, които не са ваксинирани ще би трябвало да излязат в отпуск.Ако нямат подобен договорът им се прекъсва краткотрайно без възнаграждение.Конституционният съвет отхвърли уволнението като наказателна мярка.Изключения ще се вършат за хората с противопоказания на имунизациите.

Повечето от засегнатите от новата мярка към този момент са имунизирани.Те са близо 88%. Делът при медиците с частна процедура е съвсем 94 на 100.При тях наказванията са парични санкции.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР