От днес в търговските вериги в Сърбия ще бъдат намалени

...
От днес в търговските вериги в Сърбия ще бъдат намалени
Коментари Харесай

От днес още 16 хранителни продукта са с намалени цени в Сърбия

От през днешния ден в комерсиалните вериги в Сърбия ще бъдат понижени цените на още 16 продуктови категории, като част от акцията " По-добра цена - цена за хората ", заяви Танюг, съобщи Българска телеграфна агенция.

Това са: брашно ТИП 500 и ТИП 400, слънчогледово олио, кисело мляко, маргарин, сирене за мазане, лук, фасул, зеле, пастет, хот-дог, замразен грах, конфитюр, бисквити, паста за зъби и сапун. Акцията продължава до 31 декември, а продуктите, които са част от нея, в магазините са ясно обозначени с етикет " Bolja cena “ ( " боля цена " - по-добра цена), с цел да могат потребителите да ги намерят по-лесно на рафта и да ги купят.

Министърът на финансите в сръбското държавно управление Синиша Мали посети тази заран супермаркет и, както уточни, спести повече от 1000 динара, като купи артикули с надпис " По-добра цена “, заяви белградският вестник " Политика ". Синиша Мали откри, че продуктите в действителност ги има по рафтовете, че са налични и ясно обозначени.

" Дойдох тук в маркета " Перса “ в квартал Дорчол, с цел да видя дали са направени пониженията, кои са продуктите, в случай че има такива, и в последна сметка, с цел да видя какъв брой може да спести един жител на Сърбия поради тези понижения. Когато сумирах и купих всички тези 16 продукта, общата сметка беше 1493 динара, а в случай че нямаше отстъпка, тази сметка щеше да бъде 2644 динара “, съобщи Мали пред Танюг.

" Разликата е явна и ясно демонстрира резултатите от напъните на държавното управление на Сърбия и президента в битката за по-добър стандарт на живот на всички жители на Сърбия. Продукт по артикул, категория по категория, с увеличение на заплатите и пенсиите желаеме да допринесем за по-добър живот на жителите на Сърбия и да се борим с инфлацията по този метод “, добави министърът. Мали акцентира, че е добре, че инфлацията постепенно спада и че ще доближи осем % до декември, а през идната година ще доближи приблизително 4,9 %, написа вестник " Политика ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР