От днес в Сърбия започва постепенна отмяна на ограничителните мерки

...
От днес в Сърбия започва постепенна отмяна на ограничителните мерки
Коментари Харесай

Сърбия отваря малките магазини и строителните обекти

От през днешния ден в Сърбия стартира постепенна анулация на ограничаващите ограничения по отношение на ковид, заяви във вторник ТАСС.

В пет часа локално време завърши най-дългият за времето на епидемията 84-часов полицейски час. В страната рано сутринта бяха отворени дребните магазинчета и зеленчуковите пазари.

За намаляване на епидемиологичните ограничения приказва в събота президентът на страната Александър Вучич, а надлежно решение издаде и държавното управление на Сърбия.

Според документа от през днешния ден пада цялостната възбрана да излизат от у дома хората над 65-годишна възраст /над 70-годишна в селските райони/, която бе въведена на 18 март. Пенсионерите към този момент ще могат да излизат на 30-минутна разходка във вторник, петък и неделя от 18 часа до 1 часа без да се отдалечават на повече от 600 метра от вкъщи си. За останалите жители полицейският час ще бъде с едни час по-кратък и ще стартира от 18 часа, а не от 17 часа като преди.

Много значимо за стопанската система на страната е решението за обновяване на работата по многочислените строителни обекти в столицата и цялата страна. На строителите би трябвало да бъдат обезпечени обществена отдалеченост, средства за отбрана и стерилизация.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР