От днес в полунощ се въвежда временна забрана за влизане

...
Коментари Харесай

Нова забрана заради Рамазан: От полунощ у нас не могат да влизат хора и коли от Турция />Реклама / Ads
От през днешния ден в среднощ се вкарва краткотрайна възбрана за влизане на територията на България на лица и пътни транспортни средства, влизащи от Турция през следните граничните контролно-пропускателни пунктове Лесово – Хамзабейли, Капитан Андреево – Капъкуле, Малко Търново.
Заповедта е на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев. Целта е да се обезпечи съблюдаване на противоепидемичните ограничения при започване на мюсюлманския празник Рамазан, оповестиха от министерството на опазването на здравето.

Изключение се позволява за тежкотоварни коли, транспортни средства със специфичен режим на придвижване, коли пренасящи хора, които се нуждаят от лекуване, както и коли, изпълняващи филантропични задачи.

Забраната е в действие от 00:00 ч. на 24 април до 23:59 ч. на 26 април.

Министърът на външните работи Екатерина Захариева разиска с турския си сътрудник Мевлют Чавушоглу краткотрайните противоепидемични ограничения във връзка свещения за мюсюлманите месец Рамазан, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

" Отправихме предизвестие към българите да не пътуват при своите родственици в страната или чужбина преди Великденските празници. Сега още веднъж го вършим и при започване на Рамазана. Дори след отпадането на възбраната жителите, пътуващи сред България и Турция, ще бъдат поставяни под карантина във всяка от двете страни при всяко прекосяване на границата ", съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР