От днес в Кърджали се възобновяват ваксинациите срещу COVID-19, като

...
От днес в Кърджали се възобновяват ваксинациите срещу COVID-19, като
Коментари Харесай

Ваксинирането срещу COVID-19 от днес е възобновено в Кърджали

От през днешния ден в Кърджали се възобновяват имунизациите против COVID-19, като се следи интерес от страна на жителите. Има записали се още от преди седмица, както и такива, които идват да си слагат ваксина, без да са се записали. Това сподели шефът на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) в Кърджали доктор Виктор Кирчев, съобщи Българска телеграфна агенция. 
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 1200
Според него ползата е разследване от информациите в медиите за лекото завишение на заболелите по отношение на август. И добави, че през миналата седмица в област Кърджали са регистрирани седем случая на COVID-19. А информация в регистъра на РЗИ демонстрира, че за интервала 3 – 25 септември случаите на COVID-19 са пет.

„ Към днешна дата нямаме хора, постъпили в болница или интензивно поделение. Заболяването протича относително леко “, сподели още доктор Кирчев.

Той изясни, че в началото имунизациите ще се вършат всеки вторник и четвъртък, само че и в останалите дни от седмицата хора няма да бъдат връщани. И добави, че имунизацията е от новия вид, еднократна и обгръща новите варианти. Може да се слага и с противогрипната ваксина, сподели още доктор Кирчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР