От днес в Букурещ започва тридневен ваксинационен маратон, по време

...
От днес в Букурещ започва тридневен ваксинационен маратон, по време
Коментари Харесай

В Букурещ започва тридневен ваксинационен маратон

От през днешния ден в Букурещ стартира тридневен имунизационен маратон, по време на който 50 имунизационни пункта ще работят нон-стоп, а шест автобусни линии ще се движат и през нощта, оповестява телевизия Диджи24.
Всички искащи да се ваксинират ще могат да създадат това без авансово записване, посочи кметът Никушор Дан.
"Всеки, който желае да се ваксинира с ваксина против COVID-19, може да направи това без никакво записване, от петък в 16 часа до понеделник в 8 часа ", написа той във Facebook.
Никушор Дан посочи, че 50 имунизационни пункта ще работят непрекъснато на две места в столицата - в Националната библиотека и в Палатната зала. Събитието се провежда в съдействие с Университета по медицина и фармацевтика "Карол Давила ", посочи кметът.
Шест автобусни линии ще работят и през нощта, с цел да улеснят напредването на столичаните до имунизационните пунктове и назад.
Около 1200 доброволци - 260 лекари, 300 медицински сестри, 135 лекари-стажанти и 500 студенти - ще вземат участие във имунизационния маратон в Букурещ.
"Осигуряваме имунизация по 24 часа в денонощието в трите дни, с дребни механически паузи за разчистване, на две места - в Палатната зала, където има 40 кабинета, и в Националната библиотека, където има 10 кабинета ", посочи ректорът на Университета по медицина и фармацевтика "Карол Давила " Виорел Жинга.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР