От днес в Австрия влиза в сила задължителната ваксинация за

...
От днес в Австрия влиза в сила задължителната ваксинация за
Коментари Харесай

До 3600 евро достига глобата за отказ от задължителната ваксинация в Австрия

От през днешния ден в Австрия влиза в действие наложителната имунизация за всички над 18 години. Мярката е без казус в Европейския съюз.

Проверките стартират в средата на март, нарушителите рискуват санкции от 600 до 3600 евро. Ако се имунизират обаче в границите на две седмици, санкцията им се анулира.

Над 60 на 100 от австрийците поддържат наложителната имунизация, само че огромна част от популацията е срещу. Ваксинираните са 69% от популацията на Австрия, което я подрежда на опашката по този индикатор в Западна Европа.

Десетки хиляди демонстрираха през последните седмици против новия закон, който намират за прекомерно коренен. Според управляващите задачата е попречване на последващи талази на пандемията и битка с нови разновидности на ковид.

Ваксиниран съм три пъти- две инжекции и бустерна доза и поддържам имунизацията. Все отново наложителната имунизация евентуално е контрапродуктивна, тъй като разделя обществото, а ние желаеме да избегнем сходно развиване, разяснява Кърт Карот, гражданин на Залцбург.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР