От днес в Академията на МВР започва обучение на над

...
От днес в Академията на МВР започва обучение на над
Коментари Харесай

US-агент обучава служители на ГДБОП как да борят киберпрестъпленията

От през днешния ден в Академията на Министерство на вътрешните работи стартира образование на над 50 чиновници на ГДБОП по линия на киберпрестъпността. Обучението ще се води от американски сътрудник. Това стана ясно по време на брифинг в ГДБОП, на който бяха систематизирани резултатите от извършената конференция на тематика: " Киберпрестъпност и киберсигурност ".

Директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов показа свършената работа с присъединяване на над 300 специалисти от целия свят, в това число Стивън Уилсън - началник на център по киберпрестъпност в Европол, както и Робърт Нови, заместник-директор на " Сикрет Сървиз ".

По покана на Стивън Уилсън ще има български представител в центъра по киберпрестъпност на Европол за година или 6 месеца, а " Сикрет Сървиз " ще имат сътрудник на работа в ГДБОП. По време на конференцията е имало е и екип на Фейсбук, които са провели образование.

Началникът на " Трансгранични закононарушения " в ГДБОП Явор Колев означи, че повишението на интернационалното съдействие е един от значимите резултати от конференцията.

" Киберпрестъпленията са трансгранични и България не е изолирана ", безапелационен бе Колев. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР