От днес учениците, педагозите и непедагогическия персонал във варненската IV

...
От днес учениците, педагозите и непедагогическия персонал във варненската IV
Коментари Харесай

Варненско училище върна маските, за да спре грипа - Здраве

От през днешния ден учениците, педагозите и непедагогическия личен състав във варненската IV Езикова гимназия " Фредерик Жолио-Кюри " още веднъж носят маски. Те са наложителни по време на образователните занятия и други учебни прояви на закрито, заяви Българска национална телевизия.

Целта е да бъде предотвратено защото в учебното заведение се усилва броят на заболелите възпитаници и учители. Днес учениците без маски не са връщани, прецизираха от образователното заведение.

Мярката е в осъществяване на рекомендациите, дадени от регионалната противогрипна комисия – при нужда шефовете да вкарат носенето на маски с вътрешна заповед, както и да изискват в постройките да не влизат хора със признаци на грип, да вкарат по-строг режим на стерилизация и прилагане на бактерицидни лампи и възбрана за скупчването на хора.

В четвъртък още веднъж ще има съвещание на комисията за битка с грипа и острите респираторни болести, която ще вземе решения съгласно данните за заболеваемостта във Варна и района за настоящата седмица.

Областта е измежду районите с най-голям брой болни. По-рано. Учениците в тези области са в грипна почивка. Спрени са детските и женски съвещания, както и визитите в лечебни и обществени заведения, въведен е всекидневен филтър в ясли и градини. Очаква се решението на основния държавен здравен инспектор 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР