От днес учениците и служителите от педагогическия и непедагогическия персонал

...
От днес учениците и служителите от педагогическия и непедагогическия персонал
Коментари Харесай

Върнаха маските във варненско училище

От през днешния ден учениците и чиновниците от педагогическия и непедагогическия личен състав във варненско учебно заведение би трябвало да носят маски.

Мярката е против разпространяването на грип и остри респираторни болести и се вкарва в IV Езикова гимназия " Фредерик Жолио-Кюри ".

Защитни маски за лице би трябвало да се носят във всички закрити елементи на постройката по време на образователни занятия, както и при осъществяване на всеобщи мероприятия и учебни олимпиади, заяви за Moreto.net директорката на образователното заведение Веселина Тотева.

По данни от петък заболите възпитаници в Четвърта езикова гимназия са 135 от 1086 и не престават да се усилват. Също по този начин има и болни учители.

Към момента обаче не се връщат възпитаници за липса на маски, посочи Тотева.

Противоепидемичната мярка се вкарва по отношение на решения, взети на съвещание на Областната оперативна комисия за управление, съгласуваност и надзор в битката с грип и ОРЗ, извършено на 12 януари.

Според едно от решенията на Комисията на ръководителите на лечебните заведения и шефовете на учебните заведения, детските заведения и висшите образователни заведения се предлага издаване на вътрешна заповед за носене на защитни маски за лице ; съблюдаване на засилен антисептичен режим, постоянно проветряване, потребление на бактерицидни лампи за дезинфекция за въздуха в пространствата.

В IV ЕГ се не разрешава също на чиновниците от непедагогическия личен състав да се събират по повече от един в пространствата на постройката без носене на маски.

Разпоредено е още да се прави постоянно проветряване и стерилизация на всички пространства, както и да не се позволява да влизат хора с прояви на остри респираторни заболявания (повишена температура, главоболие, хрема, кашлица, затруднено дишане и други).

От РУО - Варна обявиха за Moreto.net, че шефовете на образователните заведения имат право да вкарат ограничения, в случай че регистрират по-висока заболеваемост, според рекомендациите на Комисията за битка с грипа и ОРЗ.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР