От днес у нас започва Европейската седмица на спорта. Инициативата

...
От днес у нас започва Европейската седмица на спорта. Инициативата
Коментари Харесай

Европейска седмица на спорта в девет български града

От през днешния ден у нас стартира Европейската седмица на спорта. Инициативата е част и от акцията София - Европейска столица на спорта 2018-а и включва разнообразни спортни игри и мероприятия в девет града. Началото беше обещано тази заран в София със спортно ревю в Борисовата градина от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

 © Българска телеграфна агенция
Въпреки неприятното време тук в София, ползата към спортните начинания, които безусловно са зад всеки ъгъл е значителен. Това, обаче не трябва да ни радва, защото по последни данни физически дейните българи са едвам 3%. Като причина за тази отрицателна наклонност, се показват финансови аргументи, както и неналичието на задоволително време. Каквато и да е истината, обаче, през идващите няколко дни опрощение за тези, които харесват спорта няма.

Причината е, че от през днешния ден до 30 септември България е част от Европейската седмица на спорта. Освен София, в самодейността се включват и други огромни градове, измежду които Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Велико Търново, Стара Загора, Благоевград и Враца. Програма за спортните начинания във всеки един от тях, може да бъде открита в Интернет.

А другояче тук в София събития в поддръжка на по-активния метод на живот започнаха още от сутринта. Въпреки неподходящото време, ентуасиасти поеха на поход до хижа „ Момина канара “ от квартал Княжево. Официалното разкриване на събитията, отдадени на Европейската седмица на спорта пък беше в Борисовата градина. На него водещите спортни федерации показват опциите за упражняване на техните спортове на територията на София.

А другояче ние се намираме на може би най-екстремното спортно събитие от цялата палитра начинания, които предстоят в идните дни. Скок с бънджи или върху въздушна възглавница, катерене на стена или втурване с въже -това са единствено част от по-нетрадиционните спортове, които тазгодишното издание на „ Еxtreme fest ” предлага на посетителите си.

Утре следва може би кулминационната точка, която е ориентирана по-скоро към феновете на високите скорости-едни от най-хубавите автомобилисти в България ще създадат дрифт шоу по улица „ Гурко “, което вероятно ще аргументи и известни усложнения в трафика в късния следобяд.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР