От днес Централната избирателна комисия (ЦИК) започва да приема документи

...
От днес Централната избирателна комисия (ЦИК) започва да приема документи
Коментари Харесай

ЦИК приема документи за регистрация за изборите

От през днешния ден Централната изборна комисия (ЦИК) стартира да приема документи за регистрация на партии и обединения за присъединяване в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители, планувани на 9 юни 2024 година Това сочи информация на уеб страницата на ЦИК.

Приемането на документите ще се прави всеки работен ден от 9:30 ч. до 17:00 ч. в постройката на Народното събрание, пл. „ Княз Александър І “ № 1, във фоайето, вход „ Ларго “.
Крайният период за подаване на заявление за регистрация в ЦИК на партиите и обединенията е до 17:00 часа на 24 април 2024 година

Към заявката би трябвало да се показа и лист с имената, единния цивилен номер и саморъчен автограф на не по-малко от 2500 гласоподаватели, подкрепящи регистрацията за съответния тип избор. В случаите, когато партия или коалиция декларира присъединяване и в двата типа избори, може да показа един лист, съдържащ имената, единния цивилен номер и саморъчен автограф на не по-малко от 2500 гласоподаватели – български жители, които имат изборни права да гласоподават в изборите за членове на Европейския парламент от Република България.
Всеки гласоподавател може да взе участие единствено в един лист за съответния тип избор или единствено в един лист – общ за двата типа избори. При полагане на подписа си в листата гласоподавателят удостоверява своята идентичност.

Регистрацията на партията за присъединяване в изборите за членове на Европейския парламент от Република България може да бъде подкрепена и от гласоподаватели жители на друга страна членка на Европейския съюз, като в описите се показват имената, персоналния номер, номера на удостоверението за престояване, датата на регистрация, посочена в него, и автограф.

Българска телеграфна агенция

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР