От днес Централната избирателна комисия (ЦИК) започва да приема документи

...
От днес Централната избирателна комисия (ЦИК) започва да приема документи
Коментари Харесай

От днес: ЦИК приема документи за регистрация в изборите 2 в 1

О т през днешния ден Централната изборна комисия (ЦИК) стартира да приема документи за регистрация на партии и обединения за присъединяване в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители, планувани на 9 юни 2024 година Това сочи информация на уеб страницата на ЦИК. 

Приемането на документите ще се прави всеки работен ден от 9:30 ч. до 17:00 ч. в постройката на Народното събрание, пл. „ Княз Александър І “ № 1, във фоайето, вход „ Ларго “.

Крайният период за подаване на заявление за регистрация в ЦИК на партиите и обединенията е до 17:00 часа на 24 април 2024 г. 

Към заявката би трябвало да се показа и лист с имената, единния цивилен номер и саморъчен автограф на не по-малко от 2500 гласоподаватели, подкрепящи регистрацията за съответния тип избор. В случаите, когато партия или коалиция декларира присъединяване и в двата типа избори, може да показа един лист, съдържащ имената, единния цивилен номер и саморъчен автограф на не по-малко от 2500 гласоподаватели - български жители, които имат изборни права да гласоподават в изборите за членове на Европейския парламент от Република България.   

Всеки гласоподавател може да взе участие единствено в един лист за съответния тип избор или единствено в един лист – общ за двата типа избори. При полагане на подписа си в листата гласоподавателят удостоверява своята идентичност.

Регистрацията на партията за присъединяване в изборите за членове на Европейския парламент от Република България може да бъде подкрепена и от гласоподаватели жители на друга страна членка на Европейския съюз, като в описите се показват имената, персоналния номер, номера на удостоверението за престояване, датата на регистрация, посочена в него, и автограф.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР