От днес трябва да влязат в сила по-ниските цени за

...
От днес трябва да влязат в сила по-ниските цени за
Коментари Харесай

От днес влизат в сила по-евтини карти за градски транспорт

От през днешния ден би трябвало да влязат в действие по-ниските цени за превоз, които бяха избрани с решение на Министерския съвет.

Картите за градски превоз в цялата страна ще поевтинеят за пенсионери и учащи, а за децата до 10-годишна възраст пътуванията ще са безвъзмездни.

Увеличават се отстъпките на картите за градския превоз на пенсионерите от 20 на 40%, а ученическите от 20 на 70 на 100. Мярката е част от механизъм, с който се цели да се финансира публичния превоз и да се подкрепят уязвимите групи.

Цената на картата за деца и студенти в София към този момент е понижена от 50 лева на 15 лева, а децата до 10 година ще зареждат картите си изцяло гратис. Мярката е със период на деяние от 1 февруари да 31 декември. Съгласно постановлението на Министерски съвет, ще има основана организация и механизъм, по който ще бъдат възстановявани суми на хората, които към този момент са си заредили картите на по-високи цени, изясни Димитър Дилчев - изп. шеф на ЦГМ.

В случай, че има предплатени карти за децата до 10-годишна възраст, сумите ще бъдат възстановявани. Картата за тези деца е за цялата година. Обсъждат се нови цени на всички транспортни документи. Обсъжда се да се понижи картата за всички автобусни линии, която в този момент е 500 лева и би могло да стане по-атрактивна, за може хората да употребяват тази услуга, изясни Георги Стоилов - шеф на Оперативна програма " Организация и надзор на придвижването " - Пловдив.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР