От днес Столичната община приема заявки за използване на специализиран

...
От днес Столичната община приема заявки за използване на специализиран
Коментари Харесай

Столичната община приема заявки за специализиран транспорт от хора с увреждания в деня на вота

От през днешния ден Столичната община приема поръчки за потребление на профилиран превоз от хора с двигателни и зрителни увреждания в деня на локалния избор. Желаещите могат да се обадят на телефонен номер 0800 20 720 до 20:30 часа довечера, както и в границите на изборния ден.

Специализираният превоз ще взима човек от вкъщи му и след гласуването в съответната секция ще го връща назад, изясни секретарят на Столичната община Венера Милова. 

" Избирателят се обажда на този телефон, споделя си адреса, записват неговия телефонен номер и щом профилираният превоз е пред вратата, се обаждат. Ако е належащо, несъмнено, сътрудниците оказват помощ.

В изборния ден ще има поддръжка и за глухите хора, които желаят да гласоподават и имат потребност от жестов превод. Това ще става онлайн, през Viber на номер 0887 900 998. 

" Жестовият преводач се свързва с него през Video call. Един против различен те си приказват на български жестов език. Ще отговаряме на всевъзможни въпроси свързани с изборите, само че единствено онлайн ".

Услугата може да се употребява от гласоподаватели от цялата страна. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР