От днес Стара Загора е домакин на международен турнир по

...
От днес Стара Загора е домакин на международен турнир по
Коментари Харесай

Стартира финала на турнира по електронни спортове в Стара Загора

От през днешния ден Стара Загора е хазаин на интернационален шампионат по електронни спортове Counter – Strike: Global Offensive. Организатори са Община Стара Загора и Bellum Gens Elite–Stara Zagora. В рамките на четири дни едни от най-хубавите тимове на България и Украйна ще премерят сили в зрелищно съревнование.

„ Радвам се, че Стара Загора е хазаин на интернационалния шампионат по електронни спортове Counter-Strike: Global Offensive “. Вярвам, че това ще бъде началото на едно дългогодишно патньорство “, сподели по време на формалното разкриване на финалната фаза от надпреварата зам.-кметът Красимира Чахова. Тя благодари на уредниците за избора на Стара Загора за хазаин, като акцентира, че това е едно удивително събитие за всички фенове на виртуалните игри.

Чахова предложения участниците в шампионата да прегледат богатото културно-историческо завещание на Стара Загора и пожела доста прочувствени и забавни игри за наслада на всички, които ще участват в залата на „ Културен център “ Стара Загора, както и на гледащите на особено инсталиран екран на сцената пред Община Стара Загора. На него всички срещи ще могат да бъдат следени в действително време.

Отборите, които ще премерят сили за продобиване на шампионата и премията от $5000 са: Skade, MBAPEEK, Fate, Imoistors, Blue Jays, Tenerife Titans, Peak Esports, Majesty, Depreso и TTFU.

Това е първият от толкоз висок сан конгрес у нас, изясни Константин Динев, един от уредниците на събитието.Като акцентира, че Стара Загора има капацитет да се развива като гейминг дестинация, сходно на Катовице, Полша и Кьолн, Германия - одобрени местоположения за топ геймъри. Турнирът е с внушителния награден фонд от $10 000, което го прави най-голямото събитие от подобен темперамент провеждано в България.

Финалната фазa на Bellum Gens Elite – Stara Zagora се излъчва и онлайн в платформата https://www.twitch.tv/.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР