От днес срокът за плащане на битовия ток е удължен

...
От днес срокът за плащане на битовия ток е удължен
Коментари Харесай

Срокът за плащане на битовия ток се удължава до 30 дни

От през днешния ден срокът за заплащане на битовия ток е продължен от 20 на 30 дни ", сподели министър Петкова. Финансовата система на енергетиката в частта електрическата енергия е постоянна. Надвзетите пари на топлофикационните сдружения и бизнеса за газ ще бъдат върнати предварително, даде обещание още тя.
Заповедта ще бъде изпратена и на трите електроразпределителни предприятия, на Комисията за енергийно и водно контролиране и на Националната електрическа компания.
Новите промени в периодите са обосновани от обстоен разбор на финансовите параметри, с цел да има сигурност, че системата няма да има ликвиден проблем при разсрочване на заплащанията от страна на битовите консуматори.
"Приблизително 70% от сметките на битови консуматори са платени в границите на периода, без да е налице закъснение. От тези 70% постоянни заплащания – 26 на 100 са в границите на снадки период (от 10 на 20 дни след въвеждане на изключителното положение) и това дава доста положителни благоприятни условия и демонстрира, че тази мярка в действителност работи и дава резултат ", сподели още Петкова.
По нейни думи в страната няма консуматори, на които да е спряна електрическата енергия заради неплащане на услугата. Сключени са били над 10 700 самостоятелни съглашение с битови консуматори, подписани от трите електроразпределителни предприятия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР