От днес специализираното отделение за лечение на пациенти с COVID-19

...
От днес специализираното отделение за лечение на пациенти с COVID-19
Коментари Харесай

МБАЛ „Централ Хоспитал“ отново пусна в действие отделение за...

От през днешния ден профилираното поделение за лекуване на пациенти с COVID-19 в МБАЛ „ Централ Хоспитал “ още веднъж отвори порти.

Болницата е подсигурила медицински екипи, всички нужни лекарства, консумативи и нужните количества О2 за осъществяване на качествено лекуване. Специалистите, които ще работя в отделението, имат богат опит и отлични резултати в борбата с ковид.

Извършена е щателна профилактика на кислородната апаратура и нужната здравна инсталация. Освен стационар за приблизително тежки случаи, в „ Централ Хоспитал “ действа и конструкция за реанимация на тежки и усложнени положения на пациенти с Коронавирус зараза, която дава опция за използване на високо софтуерно реанимационно лекуване.

Решението в „ Централ Хоспитал “ за отваряне още веднъж на отделението бе взето, откакто Областният действен щаб разгласи, че започва поетапно откриване на кревати в лечебните заведения в Пловдивски район, които имат и интензивни отделения за лекуване на ковид. Нашата област към този момент се намира към този момент в оранжевата зона с 14-дневна заболеваемост от 106, 33 на 100 000 души население.

В МБАЛ " Централ Хоспитал " са подхванати всички нужни ограничения за недопускане разпространяването на COVID-19 в лечебното заведение. На всички, които постъпват в другите отделения, на входа се прави бърз антигенен тест.

Стриктно се съблюдават напътствията на Националния и Областния щаб за битка с пандемията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР