От днес София е в грипна епидемия. Училищата ще бъдат

...
От днес София е в грипна епидемия. Училищата ще бъдат
Коментари Харесай

От днес София е в грипна епидемия

От през днешния ден София е в грипна зараза. Училищата ще бъдат затворени до идващия понеделник - или от 28 януари до 4 февруари в това число. 

Към това се прибавя и 5 февруари, когато е междусрочната почивка и по този начин първият образователен ден ще бъде на 6, написа Блиц. 

``
реклама

С писмо на шефа на СРЗИ се уведомява Регионалното ръководство по образованието София-град за основаване на организация за прекратяване на образователните занятия от 28 януари до 4 февруари в това число. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.  

Учениците в София ще се върнат още веднъж в класните стаи чак на 6-и февруари. Грипната почивка включва и междусрочната почивка, която е на 5-и февруари. Така децата ще имат близо две седмици, с цел да се излекуват от грипа, разясниха от СРЗИ.  

Детските градини не излизат в грипна почивка, само че се ускорява филтърът, обявиха от здравната работа.   От понеделник, 28 януари, РЗИ – Благоевград афишира грипна зараза на територията на област Благоевград. Изпратено е наставление до РУО – Благоевград за прекратяване на образователните занятия в учебните заведения на територията на региона за интервала от 28 януари до 1 февруари в това число.  

От понеделник, 28 януари, РЗИ – Кюстендил афишира грипна зараза на територията на област Кюстендил. Издадено е наставление на РУО – Кюстендил за краткотрайно прекратяване на образователните занятия във всички учебни заведения на територията на региона, считано от 28 януари до 1 февруари в това число.  

До второ разпореждане в трите области се преустановяват детските и женските съвещания, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, плановите интервенции и провеждането на профилактични имунизации.  

Във връзка с грипната вълна в страната на 29 и 30 януари Военно-медицинска академия стартира безвъзмездни съвещания и прегледи на хората над 12- годишна възраст. Те ще се организират от 9.00 до 14.00 часа, освен това без да се изисква направление от персоналния доктор.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР