От днес пускат движението в платното за Бургас в ремонтираните

...
От днес пускат движението в платното за Бургас в ремонтираните
Коментари Харесай

Срещу 35 млн. лева пуснаха частично участъка на магистрала Тракия между Чирпан и Стара Загора в посока Бургас

От през днешния ден пускат придвижването в платното за Бургас в ремонтираните над 23 км от м в сектора сред пътните възли Чирпан и Стара Загора се възвръща. По първични проекти ремонтът трябваше да завърши на 30 юни, само че АПИ  го удължи, откакто инспекция, назначена от новия ръководител на управителния съвет на пътната организация инж. Апостол Минчев откри некачествени строителни материали и несъблюдение на техническите инструкции.

В края на идната седмица се планува да бъде възобновен трафикът в платното за София. Дотогава пътуващите от Бургас към София ще се отклоняват при Стара Загора на автомагистралата през кв. " Кольо Ганчев " и от там - до пътен възел " Чирпан - изток ", с цел да се качат още веднъж на " Тракия ". Алтернативен маршрут на сектора в ремонта на автомагистралата е Подбалканският път София - Бургас.
 Отварят за придвижване автомагистрала Тракия край Стара Загора към Бургас Отварят за придвижване автомагистрала " Тракия " край Стара Загора към Бургас
На 16 юли ще бъде пуснато придвижването в платното за Бургас от ремонтираните над 23 км на автомагистрала „ Тракия “, в сектора меж...

23-километровият сектор сред Чирпан и Стара Загора е последната част от общо 53 километра, които трябваше да се ремонтират главно поради неравностите по пътното платно. Отстраняването на дефектите стартира при започване на май, като усещане направи високата цена на ремонтните действия.

Обновяването на правата сред разклона за автомагистрала " Марица " и пътен възел " Чирпан - изток " коства 70 млн. лв. за двете направления. При състояние че става въпрос за малко над 16 километра (от 168-и до 184-ти км), цената на километър е 2.12 млн. лв., повече даже от провокиралата полемика в началото оповестена сума.. През септември се разбра, че целият посипан с неравности сектор от " Тракия " с дължина 52 км ще се ремонтира против 90 млн. лева на посока, или 180 млн. общо, оповестяват от АПИ.

Така цената на километър възобновяване стигна 1.8 млн. лева, в случай че при градежа на сектора през 2007 година страната е плащала на изпълнителя по към 1.35 млн. лева Обяснението беше, че сега цената на труда и материалите са разнообразни, също така ремонтът е главен, като се подменя даже некачествено направената основа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР