От днес площадът Света Неделя се връща на хората и

...
От днес площадът Света Неделя се връща на хората и
Коментари Харесай

Терзиев и Бонев се похвалиха с отворен за пешеходци пл. Св. Неделя

От през днешния ден площадът " Света Неделя " се връща на хората и хилядите пешеходци, които всекидневно минават през емблематичното пространство в центъра на столицата , похвалиха се от " Спаси София ".

Припомняме, че водачът на групировката и общински консултант при започване на месеца, че се работи по трансформирането на превърнатия в паркинг площад в естествена пешеходна зона и по обновяването му.

" Както обещахме пред софиянци, работим от първия ден, с цел да освободим площада от паркиралите коли и да го отворим за хората. Реконструкцията лиши към един месец, тъй като беше належащо да се направи, съгласува и извърши план, само че съм удовлетворен, че успяхме да осъществим и този ангажимент ", разгласи кметът на София Васил Терзиев .

Бонев означи, че " Спаси София " от години се бори за превръщането на площада в удобно и безвредно място за пешеходците. " Щастлив съм, че отваряме площада, тъй като прекомерно дълго хората бяха принудени да лавират сред коли и хлопащи плочки. С тази значима крачка даваме явен сигнал за посоката, в която ще развиваме София, тъй като наред с построяването на инфраструктура в кварталите, желаеме да превърнем столицата в комфортен град ", разяснява той.
 Спаси София: Предизборен PR се оказа новата детска градина в столичния ж.к.
Спаси София: Предизборен PR се оказа новата детска градина в столичния ж.к. " Обеля "

След първата копка дейности по строителството няма

По думите на Терзиев в идващите седмици ще бъдат сложени пейки и кашпи с дървета , с цел да стане площадът по-красиво и комфортно място за жителите. " Радвам се, че имаме мандат да променим нашия град и работим интензивно. Този план демонстрира, че за няколко седмици направихме това, което беше отлагано толкоз години, тъй като имаме политическата воля. Следващата ни огромна цел е цялостната реорганизация на площад " Св. Неделя ", ул. " Съборна " и пространството пред Съдебната палата. Сигурен съм, че ще ги превърнем в най-красивите и уредени в целия град. И това е единствено началото ", посочи той.

Според Борис Бонев резултатите от изборите са посочили, че София чака смяна на всяко равнище. " Досегашният модел на превръщането на всяко пространство в паркинг е от дълго време привършен и по тази причина работим както за създаване на нови паркинги, по този начин и за свързването на пешеходните зони в центъра. В идващите седмици ще стане ясно кои паркинги ще бъдат построени първи, само че в бюджета за 2024 година ще има заложени средства за това. Работим и по още редица планове, които са предстоящи от софиянци, с цел да покажем, че фразата " тук е по този начин " остава в предишното ", сподели още той.

От " Спаси София " напомнят, че е помислено и за транспортното обслужване на хотела на площада, за което са обезпечени 7 места за паркиране отвън площадното пространство и не пречат на пешеходците. Цялостната реорганизация на площада пък се бавела поради заведени каузи в съда , които се чака да приключат през идващата година. С това и последната спънка пред огромния ремонт в центъра на столицата ще бъде отстранена, допълват от групировката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР