От днес отварят ресторантите, частните образователни школи и казината. Това

...
От днес отварят ресторантите, частните образователни школи и казината. Това
Коментари Харесай

Ресторантите, образователните школи и казината отново отварят врати

От през днешния ден отварят заведенията за хранене, частните просветителни школи и казината. Това подреди здравният министър проф. Костадин Ангелов със своя заповед, издадена в петък. 

Разрешава се провеждането на присъствени образователни занятия в учебните заведения за възпитаници със сензорни увреждания. Допуска се провеждането на присъствени групови занятия в езикови центрове, просветителни центрове и други обучителни центрове и школи, проведени от юридически и физически лица. Изискването е за съблюдаване на физическа отдалеченост от 1,5 метра, носене на защитна маска за лице, проветряване на всеки час и стерилизация.

Отпада възбраната да бъдат провеждани в присъствена среда групови и извънкласни действия и занимания, действия по ползи, занимални и други, проведени в учебна и извънучилищна среда занимания.

Разрешават се и визитите в заведенията за хранене и развлечения сред 6:00 ч. и 23:00 ч. с изключение на нощни заведения – бар-клубове, пиано-барове, бар-вариете и нощни питейни заведения, които ще отворят от 1 април. Изискванията към обектите, които отворят за клиенти от през днешния ден, са да употребяват не повече от 50% от потенциала си, при настаняване на не повече от 6 души на маса и носене на защитна маска за лице от личния състав.

От през днешния ден в часовия диапазон сред 6:00 ч. и 23:00 ч. работата си могат да възобновят и игралните зали и
казината, при потребление на не повече от 50% от потенциала си и носене на защитна маска за лице от личния състав и посетителите.

Вече могат да се провеждат групови туристически пътувания с проведен превоз в страната, а от 1 април - и в чужбина.

Разрешават се и ревютата при основаване на организация за еднопосочно придвижване и съблюдаване на физическа отдалеченост от 1,5 м. сред посетителите. 

Пълния текст на заповедта можете да се запознаете. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР