От днес на граничния пункт Промахон гръцките власти започнаха проверки

...
Коментари Харесай

Бързи тестове за всички шофьори на камиони на ГКПП `Промахон` |

От през днешния ден на граничния пункт " Промахон " гръцките управляващи започнаха инспекции с бързи проби за COVID-19 на всички влизащи в Гърция водачи на товарни коли.

Всеки камион ще изчаква към 15 минути на пункта до излизане на резултата. Допълнително водачите на товарни коли са предупреждавани, че стартират и инспекции за авансово запълнен PLF/ Passenger Locator Form/ формуляр.

На граничния пункт остават досегашните условия за пропускане в Гърция единствено на гръцки жители и непрекъснато пребиваващи чужденци, както и лица, доказващи пътешестване за работа или филантропични аргументи. Всички те, както и до момента, би трябвало да показват на гръцките гранични управляващи авансово запълнен формуляр за пътешестване, получен QR код и негативен PCR тест за Коронавирус 19, изработен не по-рано от 72 часа преди влизането на територията на страната.

На всеки от тази категория пътуващи ще бъде изработен бърз тест на пункта. При позитивен резултат гърците и непрекъснато пребиваващи чужденци ще бъдат пропускани и поставяни под 14-дневна карантина, а останалите няма да бъдат допускани. Новите ограничения не се отнасят за водачите на товарни коли.

От 21 до 5 часа гръцките гранични управляващи не пропущат през граничния пункт на влизане в Гърция леки коли и рейсове.

През Граничен контролно-пропусквателен пункт " Илинден " - " Ексохи " се пропущат единствено товарни коли с един лидер след показване на QR код.

На влизане в Гърция през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Маказа " могат да минават гръцки и непознати жители с гръцки разрешителни за престояване с QR код, получен не по-късно от 24 часа преди влизането в Гърция и негативен PCR тест, изработен не по-късно от 72 часа от времето на пътешестване и преведен на гръцки или британски език.

Тези жители няма да се пропущат от 23 ч. до 7 ч. в двете направления. Водачи на товарни коли до 3,5 тона, извършващи интернационален транспорт на артикули и товари през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Маказа ", се позволяват за влизане в Гърция с QR код когато и да е на денонощието.

През Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Петко челник " - " Орменион " гръцките гранични управляващи пропущат единствено товарни коли. През " Ивайловград " - " Кипринос " и " Златоград " не се пропущат в двете направления никакви транспортни средства.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР