От днес функционира нова електронна услуга на Националния осигурителен институт.

...
От днес функционира нова електронна услуга на Националния осигурителен институт.
Коментари Харесай

НОИ пусна в нета справките за ковид добавките и разликите в пенсиите

От през днешния ден действа нова електронна услуга на Националния застрахователен институт. Чрез „ Справка за изплатени Коронавирус добавки и разлики “ пенсионерите могат да се срещнат с заплащанията, които се правят всеки месец дружно с пенсиите им.

Прави се разграничение на пенсиите от другите типове неосигурителни заплащания, в това число добавки и разлики, несвързани с пенсиите. Справката е налична с ПИК на Национален осигурителен институт на уеб страницата на института в раздел „ В услуга на пенсионера “.

Сега е забележима справката за месец февруари, за която е значимо да се означи, че в месечния размер на пенсията за януари 2022 година не се включва еднократното доплащане, което се отнася за декември 2021 година (разликата за седемте дни от 25 до 31 декември 2021 година сред преизчисления и остарелия месечен размер на пенсията).

От 1 февруари стартира и изплащането на еднократната добавка от 75 лева към пенсиите на пенсионерите, които дават отговор на условията за приключен имунизационен курс или са с бустерна доза до края на 2021 година Това първо заплащане обгръща 694 643 пенсионери.

Допълнителните еднократни 75 лева към пенсиите ще се изплащат през месеца, идващ този, през който Национален осигурителен институт е получил информация.

Така с пенсиите през март ще бъдат изплатени 75 лв. по данни на Министерство на здравеопазването, получени в Национален осигурителен институт през февруари, за имунизираните през януари пенсионери. Тази сума не е част от пенсията и също няма да попада в новата информация на Национален осигурителен институт, отнасяща се за март, заради еднократния си темперамент.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР