От днес достъпът до многопрофилната болница в Добрич за външни

...
От днес достъпът до многопрофилната болница в Добрич за външни
Коментари Харесай

Добрич затвори Спешното и болницата за външни посетители

От през днешния ден достъпът до многопрофилната болница в Добрич за външни лица ще е неразрешен.

Мерките се постановат от краткотрайното управление на здравното заведение, откакто предходният ръб на шефовете беше свален с решение на министъра на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов.

Близки на настанените за лекуване в болничното заведение ще имат достъп до постройката в границите на един час в денонощието.

" Достъпът до многопрофилната болница е строго стеснен от през днешния ден, същото важи и за Спешното поделение ", съобщи прокуристът на здравното заведение доктор Георги Желязков пред БНР.

" Концепцията е всички спомагателни придружители на пациенти в болничното заведение, които идват да им оказват помощ с доставка на храна, било то за хигиенно-битови потребности, дрешки и по този начин нататък, да спре. Ще има лимитирани часове може би в порядъка на един час, в който ще бъде стеснен потока ", добави той.

Нуждаещите се от обзор в Спешното поделение също ще влизат единствено с един компаньон, с изключение на в случаите, в които се постанова те да са повече.

Целта е да се спре свободното влизане в болничното заведение на външни лица, с цел да се ограничи разпространяването на инфекцията от Covid-19.

Ситуацията с ковид през днешния ден - най-вече са новите случаи в област Благоевград - 17. Следват Добрич - 10 и София-град - 8.

Заразата в Добрич се разрасна, откакто в болничното заведение първо бе затворено Инфекциозното поделение поради липса на инфекционист. След това лекари и мед.сестри всеобщо се заразиха, ковид имаш и в частен Център по хемодиализа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР