От днес до 28 февруари 2019 г. 15 дървета от

...
От днес до 28 февруари 2019 г. 15 дървета от
Коментари Харесай

До края на февруари избираме Европейско дърво на годината 2019

От през днешния ден до 28 февруари 2019 година 15 дървета от европейски страни се състезават да завоюват благосклонностите на приятелите на състезанието " Европейско дърво на годината ".
Миналата година за установяване на спечелилите бяха подадени 200 000 гласа. В тазгодишното издание уредниците от Сдружение " Партньорство за околна среда ", в което взе участие и българската организация фондация " ЕкоОбщност " - чакат още по-голям интерес и брой гласове, защото има две новоприсъединили се за присъединяване страни - Франция и Холандия.
В деветото подред издание на страницата на състезанието - https://www.treeoftheyear.org/Home - ще научите забавните истории на дървета на възраст сред 65 и 500 години, имащи своето място в исторически събития; на дървета, обединили общностите си при прекъсване на проекти за изграждане на пътища или сгради; както и на дървета, станали очевидци на доста значими събития, оставили отпечатък върху живота на обитаеми места и хората в тях.
Всички истории можете да прочетете и изберете 2-те най-интересни, с цел да ги подкрепите с гласа си.
Историята на българския участник - вековният цер край църквата в трънското село Рани луг - можете да намерите на страницата: https://www.treeoftheyear.org/Bulgaria
Гласуването ще протече от 1 до 28 февруари като през последната седмица – 22-28 февруари - резултатите ще бъдат скрити и поддръжниците на състезанието няма да виждат настоящото класиране. За да гласувате, както и предходната година, ще би трябвало да изберете две дървета и да потвърдите избора си посредством активиране на връзка, получена на посочен от вас електронен адрес.
Победителите ще бъдат оповестени на Церемонията по награждаване на 19 март 2019 в Брюксел.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР