От днес до 23 юли 2017 г., Военноморските сили на

...
От днес до 23 юли 2017 г., Военноморските сили на
Коментари Харесай

Бойни кораби на НАТО пристигнаха във Варна

От през днешния ден до 23 юли 2017 година, Военноморските сили на Република България ще проведат национално военноморско обучение „ Бриз 2017” отворено за присъединяване на Военноморски сили от страни членки на НАТО.

Учението е планувано и ще се управлява според стандартите и процедурите на НАТО. Провежда в териториалното море, прилежащата зона и изключителната икономическа зона на Република България и в полигони, които са оповестени навреме. Общо в учението ще вземат участие 20 бойни и спомагателни кораби и катери 1 подводница, 4 самолета, 2 вертолета и над 1700 военнослужещи от военноморските сили на България, Англия, Гърция, Италия, Полша, Румъния, Съединени американски щати, Турция, Втората непрекъснатата група кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса, както и 83 души от 21 държавни организации, институции и ведомства от 4 министерства, локални органи на ръководство, неправителствени и частни организации.

Щабът за надзор на учението ще се развърне в Пункт за базиране Варна на Флотилия бойни и спомагателни кораби. Днес дойдоха част от задграничните кораби, които ще вземат участие в учението.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР