От днес до 2 март съгласно заповед на Регионалната здравна

...
От днес до 2 март съгласно заповед на Регионалната здравна
Коментари Харесай

Учениците от 5 до 12 клас в Силистренско минават на ротационно обучение

От през днешния ден до 2 март според заповед на Регионалната здравна ревизия в Силистра се вкарва ротационно образование на учениците от 5 до 12 клас в цялата Силистренска област, оповестява БНР.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30718
Допуска се присъствено образование само за учениците от V-ти до VІІ-ми клас от слети паралелки и за паралелки, които са единствени за съответния клас.

Достигната е 14-дневна заболеваемост от 1158 на 100 000 население в област Силистра.

Разпореждането е след нараснал брой позитивни случаи на болни с Covid-19 измежду подрастващите.

За първите два дни от седмицата са регистрирани 47 позитивни резултата при възпитаници и 24 при личния състав, заяви доктор Теодора Начева, шеф на РЗИ – Силистра.

Заповедта с днешна дата прекратява провеждането в присъствена среда на всички групови извънкласни занимания и действия по ползи, както и визитите на изложения и музеи, екскурзии и туристически пътувания, спортни и други празници за всички възпитаници, като се изключи заниманията в границите на целодневната организация на образование, които се организират без разбъркване на възпитаници от разнообразни паралелки.

Олимпиади и надпревари се позволяват единствено при проучване с бързи антигенни проби преди началото, при показване на документ за имунизация и при обезпечена отдалеченост сред участниците.

Остават в действие рестриктивните мерки за визитите на възпитаници в обекти за публично хранене, игрални зали, заведения за развлечения и кина, след 20.00 ч, в случай че не са в наличието на родител или аставник, както и възбраната за провеждането фестивали, събори и други начинания от сходен темперамент.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30718  Проф. Илко Гетов: Вече се приказва за годишно слагане на ваксина против Коронавирус

Проф. Илко Гетов: Вече се приказва за годишно слагане на ваксина против Коронавирус  Проф. Илко Гетов: Вече се приказва за годишно слагане на ваксина против Коронавирус Проф. Илко Гетов: Вече се приказва за годишно слагане на ваксина против Коронавирус  5023 нови случая на ковид у нас - излекуваните са повече 5023 нови случая на ковид у нас - излекуваните са повече
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР