От днес до 15 юли Варна е ще събере най-добрите

...
От днес до 15 юли Варна е ще събере най-добрите
Коментари Харесай

Най-добрите млади астрономи на подготвителен лагер във Варна

От през днешния ден до 15 юли Варна е ще събере най-хубавите млади астрономи в България. По решение на Националната комисия в НАОП " Николай Коперник " за поредна година ще се организира лагер за подготовка и асортимент за Международната олимпиада по астрономия с разширения състав на националния тим на България, напомня Moreto.net.

По време на лагера се планува осъществяване на занятия по решение на теоретични, на практика и наблюдателни задания за астрономите и астрофизиците. Със своите две лекционни зали за двете възрастови групи, наблюдателната площадка с телескопи и обновената зала на Планетариума, обсерваторията ще обезпечи отлични условия за тези най-силно образование и конкуренция за младите астрономи преди Международната олимпиада.

От позволени 22-ма възпитаници в лагера за подготовка възпитаниците на НАОП – Варна са 8. Участниците в лагера, които не са от Варна са настанени в Средношколско общежитие „ Михаил Колони “. Преподаватели и ръководители на олимпийците са Никола Каравасилев, преподавател по физика в ЧОУ " Наука за деца " в гр. София, Александър Куртенков и Захари Дончев от Института по астрономия към Българска академия на науките и доктор Ева Божурова от НАОП „ Николай Коперник “ – Варна.

На 13 и 14 юли в НАОП ще се организира подборния кръг за установяване на окончателния състав на Националният тим за Международната олимпиада по астрономия, която ще се организира през октомври в Китай.

Паралелно с лагера за подготовка се организират при голям интерес и летните групи за децата и учениците на Варна, както и ежедневните лекции за жители, провеждащи се с лятно работно време.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР