От днес до 15 октомври Пътна полиция ще проведе акция

...
От днес до 15 октомври Пътна полиция ще проведе акция
Коментари Харесай

Внимание, шофьори! КАТ започна масирана акция в цяла България с новите суперкамери

От през днешния ден до 15 октомври Пътна полиция ще организира акция "Скорост " по всички пътища в страната, оповестиха от Министерство на вътрешните работи на брифинг.

За засичане на джигити ще бъдат употребявани всички нови 6 суперкамери. Тези механически средства се употребяват в огромните регионални градове и в тези с най-голяма централизация на ПТП с съдбовен край. Това са Русе, Ловеч (където са настъпили огромен брой тежки катастрофи), както и София, Пловдив, Варна и Бургас.

Модерните суперкамери влязоха в приложимост още при започване на тази седмица. От тогава до през днешния ден единствено посредством тях са засечени над 500 джигити в столицата и над 1500 в цялата страна.

От Пътна полиция обясниха, че новите устройства са извънредно прецизни и наблюдават придвижването в 6 ленти и в двете направления. Те откриват както превишената скорост, по този начин и неплатена застраховка „ Гражданска отговорност “. Камерите могат също по този начин да засичат до 16 нарушителя по едно и също време и записват целия поток на придвижване.

Останалите камери, налични на КАТ, също ще бъдат сложени както на дребните, по този начин и на огромните пътища в страната – там, където най-често се правят нарушавания на скоростните режими и на местата с най-голяма централизация на ПТП.

Причината за засиления надзор за водачи, превишаващи скоростта, е точно огромната заплаха, която това нарушаване основава. Най-често тежките произшествия са провокирани точно от летенето на пътя.

От Пътна полиция приканиха водачите да бъдат по-внимателни на пътя, защото навлизаме в есенно-зимния сезон, което допуска по-голяма мокрота на настилката, както и замръзване. Поради влошената пътна конюнктура за последните два дни са настъпили 200 произшествия, като 130 от тях са били тежки. В тях са починали петима, а над 37 са ранените.

През септември в столицата са открити 11 232 нарушавания, наложени са санкции за 1,9 млн. лв.. С една от новине камери е засечен с гневна скорост водач по Околовръстното шосе в София. Нарушителят карал с 216 км/ч.

„ Вече са заплатени фишове на стойност към 180 000 лева”, сподели комисар Мартин Цурински, шеф на отдел „ Пътна полиция”. Рекордьорите са на Околовръстното.

Нарушители обаче има на всички основни кръстовища. На бул. „ История Славянобългарска” денем е засечен автомобил, който се движи със 151 км/ч, на „ Цариградско шосе” - различен със 145 км/ч, а на „ Ботевградско шосе” – със 131 км/ч. Още по-сериозно става ситуацията с нарушителите през нощта. Тогава най-вече са те на Околовръстното. Редовно са засичани коли, които се движат с към 200 км/ч.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР