От днес до 14 ноември започва прием на заявления за

...
От днес до 14 ноември започва прием на заявления за
Коментари Харесай

Започва прием на заявления за финансовата подкрепа за отопление от 400 лв.

От през днешния ден до 14 ноември стартира банкет на заявки за спомагателна еднократна финансова поддръжка за отопление в размер на 400 лева Това осведомиха от Агенция " Социално подкрепяне " (АСП).

Заявления-декларации ще се одобряват през идващите две седмици в това число в дирекциите „ Социално подкрепяне “ (ДСП) по сегашен адрес: персонално, като се показва персонална карта за информация, посредством лицензиран пощенски оператор (заявлението следва да е в оригинал) или на служебната е-поща на съответната Държавно стопанско предприятие по сегашен адрес.

Към заявлението-декларация се ползват документи, удостоверяващи приход от: трудови правни отношения и/или приравнени на тях правоотношения; осъществяване на услуги с персонален труд; действия в региона на селското, горското и водното стопанство; стипендии; други приходи. При нужда дирекциите " Социално подкрепяне " могат да изискват и други документи, показват още от АСП.

Право на спомагателната финансова поддръжка за отопление имат лица и фамилии, които не са подавали заявление-декларация за разпределяне на целева помощ за отопление в интервала от 1 юли до 31 октомври т.г., както и такива, които към този момент са подавали документи и са получили отвод, защото средномесечният им приход е надвишил границата за достъп със сума под или равна на 40 лева или защото отводът се дължи на непълна шестмесечна регистрация в дирекциите „ Бюро по труда “ и в случай, че към 1 ноември т.г. не престават да са регистрирани.

Не е нужно получилите отвод за целева помощ за отопление да подават ново заявление. Еднократната финансова поддръжка ще им бъде предоставена служебно, означават от АСП.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР