От днес България ще отказва влизане/пребиваване на своя територия на

...
От днес България ще отказва влизане/пребиваване на своя територия на
Коментари Харесай

Отказваме влизане на чужденци със забрана за пребиваване в Шенгенската информационна система


От през днешния ден България ще отхвърля влизане/пребиваване на своя територия на жители на трети страни, за които има въведен сигнал в Шенгенската осведомителна система с мярка „ отвод за влизане/пребиваване”, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Това се основава на решение, признато от Съвета на Европейски Съюз, по отношение на използването на оставащите разпореждания от Шенгенското законодателство за България и Румъния.

Отказът за допускане на българска територия ще бъде прилаган при положение, когато жител на трета страна, за който една или повече страни членки на Европейски Съюз са въвели в ШИС възбрана за неговото влизане/пребиваване в шенгенското пространство, се яви на българско Граничен контролно-пропусквателен пункт.

Граждани на трети страни, които се намират навътре в страната без съответно позволение за престояване, за които се откри, че имат натрапен „ отвод за влизане”, ще бъдат извеждани от националната ни територия от способените български управляващи.

ШИС е най-широкомащабната осведомителна система в Европа, с най-вече крайни консуматори и се явява най-ефективната обезщетителна мярка в пространството на свободно придвижване на лица. България, като страна членка на Европейски Съюз и ШИС, ще има задължението да вкарва своите национални забрани под формата на сигнали по член 24 от Регламента за ШИС II, както и да извършва възбраните, наложени от останалите 29 страни членки. Това e едно от фундаменталните постижения на Шенгенското законодателство, което подсигурява сигурността на общата територия посредством взаимно признание и осъществяване на възбраните за влизане, издадени от страните членки.

България в границите на процеса по присъединение към Шенгенското съглашение от 1 август вкара ограничаване за влизане в страната за жители от страни отвън Европейски Съюз, на които им е неразрешено пребиваването в лимита на безвизовата зона, предава Regnum, представено от организация Фокус.

Есента на 2017 година Европейският парламент утвърди частичното присъединение на България и Румъния в Шенгенската визова осведомителна система. Упълномощените органи на двете страни ще имат право да получават от осведомителната система на Шенген данни за търсени лица и за тези, на които е отказано приемане на шенгенски визи, само че без опция да променят, трият и вкарват нови данни.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР