От днес, 9 август – вторник, започва ремонтът на още

...
От днес, 9 август – вторник, започва ремонтът на още
Коментари Харесай

Започва ремонт на още един участък от Околовръстното на Пловдив и на 11 километра от пътя за Садово

От през днешния ден, 9 август – вторник, стартира ремонтът на още една права от Околовръстния път на Пловдив и на 11 километра от пътя I-8 Пловдив – Садово.

Участъкът от Околовръстния път е от ул. " Пазарджишко шосе “ в Пловдив до Автомагистрала " Тракия “. Отсечката ще бъде затворена за придвижване и трафикът ще се пренасочва през гр. Пловдив. 

Строителните работи са част от почналия през 2021 година поетапен ремонт на над 14 км от Околовръстния път на Пловдив. През предходната година бяха актуализирани близо 8 км от трасето сред " Коматевско “ и " Асеновградско шосе “. В финален стадий е почналият през юли т. година ремонт от " Пещерско “ до " Коматевско шосе “. След приключването му ще се обнови и правата сред " Пазарджишко “ и " Пещерско шосе “.

Ремонтните действия включват осъществяването на земни работи за възстановяване на отводняването, увеличаване на пътната структура, полагане на нови съществени и износващи асфалтови пластове, изработка на бетонови канавки, отклонения и шлюзове, нова хоризонтална маркировка, ограничаващи системи и пътни знаци. Срокът за довеждане докрай на ремонта на Околовръстния път е 30 септември 2022 година

От 9 август до 15 септември т. година ще се ремонтира 11-километрова права от път I-8 Пловдив – Свиленград. Това е секторът от пътен възел " Скобелева майка “ в Пловдив до кръстовището за Садово. Трафикът ще се пренасочва по обходни направления.

Тежкотоварните и леките коли ще минават от пътен възел " Скобелева майка “ в Пловдив по път II-56 Пловдив – Раковски, ще не престават по Автомагистрала " Тракия “ до пътната връзка за село Плодовитово при 165-ти км на автомагистралата, след което през селата Мирово и Милево ще стигат до Поповица и ще не престават по път I-8 Поповица - Свиленград.

За леките коли е обезпечено и още едно обходно трасе: пътен възел " Скобелева майка “ в Пловдив - Ягодово - Катуница – Караджово - път III-8006 Кочево - Садово - път I-8 Садово – Поповица.

Проектът за ремонт на правата включва възстановяване на отводняването, замяна на асфалтовите пластове, както и ландшафтно оформление. Участъкът ще бъде с нова маркировка и ограничаващи системи. Предвидените ремонтни действия на път I-8 Пловдив – Свиленград са за към 10 млн. лева

Агенция " Пътна инфраструктура “ се извинява на водачите за породеното стеснение при пътуването, само че предприеманите действия са наложителни, с цел да се обезпечи безвредното прекосяване по правите.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР